You need to upgrade your Flash Player
 
   
 


За нас

Приватното претпријатие Хортена доо, е основано 1994 година во Струмица, а 2006 година е регистирано и во Белград, Србија.   Хортена се занимава со производство, увоз, извоз, големопродажба и малопродажба на различен вид стока. Поседува повеке помошни магацини и еден главен каде ја приготвува робата за извоз (сортира, пакува и палетира).

Ние поседуваме свое земјиште каде и произведуваме сопствено производство со договор со нашите купувачи. Годишно произведуваме околу 1 000 000 килогорами свеж зеленчук (зелка, црвен пипер, морков, бостан, домати и краставици)

Покрај нашето производство вршиме и откуп на земјоделски производи (зеленчук и овошје) кое го приготвуваме за извоз на повеке странски пазари (Европска Унија: Австрија, Романија, Унгарија, Чешка, Словачка, Полска, Литванија, Летонија, Шпанија, Словенија; - Балкан: Србија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Бугарија, Албанија; ЗНД: Русија, Белорусија, Украина). Хортена годишно потготвува и извозува околу 5000-6000 тони.

Хортена планира да прошири сопствено производство ( зелка (пролетна и зимска) пиперки и домати)

Сите прозиводи се пакуваат по договор со купувачот.

Поседуваме и обезбедуваме потребни документи кој ја пратат извезената стока се до место на испораката.

 
  copyright © 2011, Hortena |design by digimak